TAG EN IDRÆTSUDDANNELSE

Bliv Friluftsvejleder med certificeringer

Kickstart din karriere med en anerkendt Friluftsvejlederuddannelse, fra Danmarks ældste Idrætsinstitut.

Trekking, Basic & Bushcraft 2
baseball-cap
Bliv Idrætslærer på 10 måneder
wallet icon
Op til 8.788,- i SU UNDER UDDANNELSE
certification icon
BLIV CERTIFICERET
Instruktør certificering

På denne Friluftsvejlederuddannelse får du internationalt anerkendte beviser

331231518_506673741404684_1319605042985880507_n
★★★★★

“Friluftlinjen har givet mig et skub i den rigtige retning mod det jeg elsker"

Felix Grum
★★★★★

"Det er en uddannelse som bruger naturen som klasselokale, bygger på gode værdier og danner et jordnært rum for udvikling, erkendelser, læring, nærvær til sig selv og andre, samarbejde, refleksion og ærlighed."

Pernille Ohland-Andersen
★★★★★

"Bred læring og gode mennesker! En start på fremtidens oplevelser!"

Kjartan Thor Halldorsson
Praktisk information

Skab et solidt fundament

Alle instruktørbeviserne understøttes af vores fag omkring Naturlære, Friluftshistorie, Fysiologi, Værkstedsfag og Kommunikation & Undervisning – Det giver et solidt fundament for en spændende karriere.

Kopi af vandring2a
Rejser

Rejser & naturoplevelser

Der er en vigtig balance imellem teori og praksis, og som elev på Friluftslinien lærer du teorien og får lov at afprøve den.

 

Du bliver udfordret i kano på fossende elve, i Havkajak langs kysten og med vandrestøvler samt ski i Jotunheimens centralmassiv.

Udvikling og samarbejde
Økonomi

SU & Tillæg

Du modtager SU samt et ekstra SU-tillæg under de 10 måneder, som uddannelsen på Paul Petersens Idrætsinstitut varer. Læs mere her.

MTB instruktørbevis
78 %
OP TIL 78% I JOB INDENFOR 12 MÅNEDER
57 %
OP TIL 57% I UDDANNELSES­RELEVANTE BRANCHER
92 %
OP TIL 92% DIMMITENDER BRUGER DAGLIGT HVAD DU HAR LÆRT

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

Uddannelsen

Friluftsvejlederuddannelse

Under din uddannelse til Friluftsvejleder får du en undervisning som bærer præg af en balance mellem praktisk og teoretisk viden. Som studerende på Friluftslinien lærer du teorien bag og får samtidig lov til at afprøve den. Vores studerende på Friluftsvejleder uddannelsen har en hverdag hvor 70% af tiden finder sted ude i naturen og her vil fagene blandt mange andre være Kano, Ski, Naturlære og Vinterfjeld.

DCIM100MEDIADJI_0076.JPG

Fag på Friluftsvejlederuddannelsen

Som studerende på Friluftslinien får du undervisning i:

  • Vinterfjeld
  • Turledelse & Logistik
  • Kano
  • Havkajak
  • Basisfriluftsliv & Vandring
  • Naturlære
  • Telemarkski
  • Personlig Udvikling & Samarbejde
  • Værkstedsfag
Billede
  • Førstehjælp & Sikkerhed
  • Functional Movement
  • Fysiologi, Ernæring & Sundhed
  • Bouldering
  • Kommunikation & Undervisning
  • Projektstyrring, Iværksætteri & Branding
  • Kulturhistorie
  • Bikepacking
  • Stand Up Paddle

 

Friluftvejleder

Vil du med til vores næste Infoaften og høre mere?

Her har du mulighed for at møde nuværende og tidligere studerende og få et bedre indblik i uddannelsen og livet på Paul Petersens Idrætsinstitut.

Rejser & Ture

Hvad forventes af dig?

De studerende er ansvarlige for selv at planlægge al transport og proviant hjemmefra inden afgang enten i mindre eller i større grupper. Du skal som studerende medregne udgifter for ca. 600-700 kr. om måneden til transport og proviant til;

  • Fosskano - Sverige
  • Vandring - Sverige
  • Vandring - Norge
  • Vinterfjeld - Norge
  • Tur og undervisning forskellige steder i Danmark

Derudover har alle vores hold 2 ugers separat erhvervspraktik i løbet af studieåret. Vi opfordrer vores studerende til at gå efter deres drømmejob og tage ud og besøge det i praktikken. Det er vores studerendes eget ansvar at finde praktiksted, da dette skal ses som en jobøvelse.

Alle datoerne for rejser m.m. kan ses på vores hjemmeside på årsplanen fra henholdsvis Friluft 1 og Friluft 2.

SKI2

Udstyrsliste til Friluftslinien

Som studerende på Friluftsvejlederuddannelsen, skal man have en del udstyr selv. Vi på Paul Petersens Idrætsinstitut stiller nogle ting til rådighed til vores studerende så som kanoer og kajakker.

I de første uger på Instituttet bliver der arbejdet meget med udstyrslære både på generelt plan, men også i de enkelte fag. Dette har til formål at klæde de studerende bedst muligt på, inden de skal ud og investere i nyt grej. På denne måde lærer de at kende forskel på need-to-have og nice-to-have. Derudover opfordrer vi altid vores studerende til at prøve at låne sig frem blandt venner og bekendte inden de går ud og investerer alt for mange penge på nyt udstyr.

Som studerende på Instituttet får du et studiekort udleveret, som giver dig gode rabatter ved vores samarbejdspartnere.

Tjek listen her.

Udstyr som vi anbefaler dig at anskaffe inden studiestart
  • Rygsæk, min 55 L
  • Regnslag
  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Kompas
  • Spisegrej
  • Drikkedunk
  • Pandelampe
  • Tøj til vandreture og til aktivt brug

Bliv Friluftsvejleder på 10 måneder

Kroppen er vores tilgang til verden og er sammen med ordene og tankerne vejen til den studerendes udvikling. Undervisningen tager udgangspunkt i, at færdigheder og dermed praktisk kunnen som udgangspunkt opøves gennem praktisk handlen, hvorfor disse læreprocesser er forankret i en kropslig og praktisk tilgang til læring, mens den teoretisk refleksive kompetence sætter de studerende i stand til at forholde sig kritisk til egen praksis.

Udviklingen og kvalificeringen af praksis finder også sted i samspillet mellem de studerende og underviseren og ikke mindst internt de studerende imellem. Undervisningen er bygget op omkring en anerkendende tilgang til de studerendes forskellige erfaringsgrundlag, og de studerende indgår i undervisningen og evalueringen af hinanden såvel i formel som i uformel forstand I dette læringsrum udvikles den studerendes refleksive formidlingspraksis, men også den studerendes vejledningskompetence sættes i spil i forhold til at indgå i egen og medstuderendes praktiske og formidlingsmæssige udvikling.

Det er på denne måde vi som uddannelse sikre os at vores studerende opnår en bred erfaring, selvindsigt og færdighedskunnen, som kan føre dem videre ud i erhvervslivet.

HVILKEN RETNING VÆLGER DU?

Original Sports, X-Outdoor & Friluftslinien

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en spændende uddannelse på et højt praktisk niveau med dertilhørende teori. Som studerende på uddannelsen kan du udover Friluftsvejler også vælge mellem retningerne Original Sports og X-Outdoor, som du kan læse mere om her.

Fællesskab
profile icon
Vi har fokus på dig

Paul Petersens Idrætsinstitut har tradition for at være nytænkende og udfordrer status quo, og det afspejler sig også i den måde vi underviser på.

Den personlige udvikling er i højsæde, og vi underviser ud fra et helhedsorienteret synspunkt, med vejledning som bærende læringsprincip.

star icon
Gode fremtidsudsigter

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en Idrætsuddannelse. Uddannelsen giver ret til betegnelsen formidler eller konsulent i idræt, friluftsliv og sundhed.

Den kvalificerer til ansættelser indenfor en bred vifte af arbejdspladser, der beskæftiger sig med fysisk aktivitet, idræt, sport, friluftsliv, sundhed, formidling, opstart og styring af projekter, samarbejde med kolleger eller servicering af kunder.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

OPTAGELSESPROCESSEN

Sådan bliver du studerende

1. Du sender din ansøgning

Du kan enten vælge at ansøge via hjemmesiden, på mail eller til infoaftener. Er din ansøgning kvalificeret inviteres du til en optagelsessamtale.

2. Du kommer til optagelsessamtale

Efter samtalen vil du få besked om, hvorvidt du er optaget, ikke optaget eller er kommet på standby-listen.

3. Du bliver optaget

Når vi har modtaget den underskrevne studiekontrakt og har registreret indmeldelsesgebyret, sender vi dig en bekræftelse på din optagelse på Instituttet.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Er friluftsvejleder uddannelsen selvbetalt?

Ja, du betaler en månedlig rate for at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut.

For yderligere info se “Generel info”.

Hvor lang er en skemalagt dag på friluftsvejleder uddannelsen?

En almindelig studiedag går fra 08.00-09.00 tiden til 15.00-16.00 tiden. I det tidsrum vil undervisningen være bemandet, dvs. der er altid en underviser til stede. Før eller efter undervisningen er de studerende velkomne til at bruge DGI-byens faciliteter.

Får jeg SU på friluftsvejleder uddannelsen?

Ja. Du kan få op til 9.482,- som udeboende i SU. Dette inkluderer et ekstra tillæg. Det er også muligt at tage et SU-lån på op til 3.489 kr. pr. måned.

Kan friluftsvejleder uddannelsen bruges som et ‘springbræt’ til IFI / SDU?

En betydelig del af dem, som kommer ind på kvote 2 på Idræt på Københavns Universitet og Idræt & Sundhed på Syddansk Universitet er uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Kan jeg have et studiejob ved siden af friluftsvejleder uddannelsen?

Ja, du kan som udgangspunkt godt have et job ved siden af uddannelsen. Som studerende på Friluftslinien skal du dog have in mente, at du vil være i Sverige eller Norge i længere perioder af gangen. Et fleksibelt deltidsjob vil være at foretrække.

Har du andre spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem 10.00 og 14.00.

Email mail@ppkbh.dk
Tlf. 70 44 46 33

Har du nogle spørgsmål?

Er du i tvivl om at det her er den rette uddannelsen for dig, eller har du bare lyst til at tage en snak om din fremtid så kontakte os her under.

Skærmbillede 2024-02-13 kl. 10.50.22