Kanoinstruktør

Processen mod beviset

Kanoen er et fantastisk turredskab, og vi skal på opdagelse i sø- og å systemerne nord for København, samt på tur på svenske søer og elve med strømmende vand.
I faget får du både lov til at arbejde med kommunikationen og samarbejdet i tandem-kano, hvor du padler med en makker og arbejde med at forfine kanoteknikken når du padler solo - alene i kanoen.
En turbåret og praksisfunderet undervisning leder mod et højt niveau af egenfærdigheder, formidling, teknik og sikkerhed.
Du kan se frem til mere end 20 dage i kanoen, både i Danmark og Sverige.

Hvad lærer du

Du opnår kompetencer indenfor fagets emner, hvor der arbejdes i dybden med kanoteknik, kano på foss, redningsøvelser,  kano som turredskab og formidling. Kanofaget spiller sammen med  værkstedsfag, hvor du lærer at fremstille din egen kanopaddel. 

A7407432

Hvordan kan du bruge det

Som kanoinstruktør får du naturen og vandet som kommende arbejdsplads. Igennem formidling og oplevelse kan du knytte bånd mellem natur og menneske og skabe et fundament for hvordan mennesker kan færdes både i og med naturen med kanoen som redskab. Du vil kunne undervise i kanoteknik, kanolege og får færdigheder til at kunne tage forskellige målgrupper med på tur i kano, dagsture såvel som overnatningsture. 

Du certificeres på instruktør niveau gennem Dansk Kano & Kajak Forbund IPP System.

NIC00444