Telemark Skiinstruktør

Processen mod beviset 

Som en del af Friluftlinjens vinterfjeldsforløb bliver du du skiinstruktør på telemarkski, og opbygger erfaring og kundskaber til at kunne tage grupper med på fjeldet på turski. Der er tæt samspil mellem de egenfærdigheder og de formidlingskompetencer som du arbejder hen imod at tilegne dig igennem det 6 uger lange praksisfunderede forløb.

Hvad lærer du

Der arbejdes overordnet set med emnerne Telemark og Turski. 

Under Telemark er vi i skianlægget, og løjperne er vores klasselokale. Der arbejdes indgående med de tekniske grundprincipper, off-piste-teknik kontra pisteteknik, skiskole didaktik, skolesving, Inner-skiing filosofi, samt basal skipædagogik.

Under Turski skal vi ud i terrænet med oppakning. Her skal vi ud og erfare, undersøge og lære hvordan vi kan begå os sikkert og hensigtsmæssigt på vinterfjeldets præmisser. Dette omfatter skiteknik, smørring, vejvalg, orientering i blindføre, lejrliv i telt og snehule, lavinelære og -forståelse samt teoretiske og praktiske øvelser.

 

 

42642337_10217960672348852_618710749321101312_o

Hvordan kan du bruge det 

Du bliver med dette instruktørbevis uddannet DNS Telemark Skiinstruktør igennem Den Norske Skiskole. Du opbygger ydermere erfaring og færdigheder der vil ruste dig til at kunne tage grupper med ud på turski i det hvide element, hvor udfordringer og store oplevelser venter.

Michael Bubandt 5