Bliv Idrætslærer og Personlig Træner

Tag en idrætsuddannelse

Original Sports er for dig der elsker sport og bevægelse og ønsker at tage en idrætsuddannelse, samt dygtiggøre dig som formidler og arbejde med personlig udvikling.

HIPPO (28 of 58)
baseball-cap
Bliv Idrætslærer på 10 måneder
wallet icon
Op til 9.482,- i SU UNDER UDDANNELSE
certification icon
BLIV CERTIFICERET
Instruktør certificering

På vores idrætsuddannelse får du internationalt anerkendte beviser på det du har lært

331369710_1473021523226667_3796168076086297657_n
★★★★★

"Jeg har oplevet at flytte mig fysik, mentalt og personligt på trods af en fremskreden alder. Det gør, at jeg føler mig mere klar til at komme ud at undervise i div. bevægelsesformer.”

Lasse Dons-Simonsen
★★★★★

"Jeg dimitterede i 2016 og husker stadigvæk tilbage på PP som det bedste år i mit liv."

Nicoline Saksager
★★★★★

“Bare gør det! Du kommer ikke til at fortryde!!”

Thomas Mogensen
Praktisk information

Værktøj til at gøre en forskel

Som studerende på Original Sports får du en alsidig værktøjskasse som sætter dig i stand til at gøre en forskel for andre, igennem sport og idræt.

 

De studerende forbereder sig ikke kun teknisk, der arbejdes også med, hvordan man inkluderer alle, og skaber rammerne for gode oplevelser.

Bold 2
Uddannelsen

Et unikt fællesskab

Alle instruktørbeviser, teori og det høje faglige niveau understøttes af et unikt fællesskab.

 

Når du har taget en uddannelse på Paul Petersens Idrætsinstitut er du med i et fællesskab for livet. Du får en masse nye venner med samme passion og drive som dig!

Pop up fællesskab
Økonomi

SU & Tillæg

Under de 10 måneder uddannelsen på Paul Petersens Idrætsinstitut varer, modtager du SU, samt et ekstra SU-tillæg. Læs mere her.

100 timers Yoga bevis
Uddannelsen

Danmarks ældste Idrætsuddannelse

Paul Petersens Idrætsinstitut er en Idrætslærer uddannelse som blev grundlagt i 1878 af Paul Petersen, som var en af pionererne inden for kvindegymnastikken.

 

Med mere end 145 års erfaring, er det Danmarks ældst eksisterende institut for idræt. Indtil 1987 var uddannelsen kun for kvinder, men har siden da været for begge køn.

Paul Petersens Idrætsinstitut

Formålet med idrætsuddannelsen

Det overordnede formål med Idrætsuddannelsen på Paul Petersens Idrætsinstitut er: 

at give den studerende formidlingskompetence inden for en række af idrættens kernefagområder. Den studerende skal gennem praksis og refleksion over egen praksis opnå grundlæggende viden om formidling af et kropsligt og bevægelsesmæssigt fagområde, herunder basal læringsteori, basal undervisningsteori og basal kommunikationsteori. Den studerendes formidlingskompetence tager afsæt i en gennemgående dialog om og refleksion over egen praksis, og den gennemgående evaluerings- og selvevalueringspraksis skaber et stærkt fundament for personlig udvikling. Mødet med et bredt idrætsbegreb, et alsidigt udbud af teoretiske fag og det tætte og til tider intense samvær mellem de studerende giver den studerende mulighed for at udfordre og flytte grænser. Dette med henblik på at styrke den enkeltes oplevelse af handlekompetence og med henblik på at udvikle den studerendes sociale kompetencer.

Hverdagen på Original Sports 

Følg en studerende på en typisk dag på Original Sports

Ditte gik på Original Sports i 21/22, og i denne video følger vi hende på en typisk dag. Dagen starter ud med Functional Movement på det røde tag og derefter Bold, hvor der i denne undervisning er fokus på basket. Ditte slutter dagen af med at spille padel på DGI Byens baner.

331369710_1473021523226667_3796168076086297657_n
78 %
OP TIL 78% I JOB INDENFOR 12 MÅNEDER
57 %
OP TIL 57% I UDDANNELSES­RELEVANTE BRANCHER
92 %
OP TIL 92% DIMMITENDER BRUGER DAGLIGT HVAD DE HAR LÆRT
OPTAGELSESPROCESSEN

Sådan bliver du studerende

1. Du sender din ansøgning

Du kan enten vælge at ansøge via hjemmesiden, på mail eller til Infoaftener. Er din ansøgning kvalificeret inviteres du til en optagelsessamtale.

2. Du kommer til optagelsessamtale

Efter samtalen vil du få besked om, hvorvidt du er optaget, ikke optaget eller er kommet på standby-listen.

3. Du bliver optaget

Når vi har modtaget den underskrevne studiekontrakt og har registreret indmeldelsesgebyret, sender vi dig en bekræftelse på din optagelse på Instituttet.

Fag på Original Sports

Hvilke fag kommer du til at have på vores idrætsuddannelse

Original Sports er for dig der elsker sport og bevægelse og ønsker at kunne formidle idrætsaktiviteter, samt igangsætte events til en bred målgruppe. På vores uddannelse med speciale i Original Sports får du undervisning i:

 • Bold
 • Rytmisk bevægelse & Dans
 • Livsstil & Vanecoaching (Nyt fra sommeren 24)
 • Spring
 • Padel
 • Svømning
 • Functional Movement & Personlig Træner
 • Livredning
 • Løb
HIPPO (4 of 58)
Fag på Original Sports
 • Personlig Udvikling & Samarbejde
 • Kommunikation & Undervisning
 • Anatomi
 • Projektstyring, Iværksætteri & Branding (Nyt fra sommeren 24)
 • Fysiologi, Ernæring & Sundhed
 • Førstehjælp & Sikkerhed
 • Kulturhistorie
 • Basisfriluftsliv & Vandring

 

HIPPO (34 of 36)

Vil du med til vores næste Infoaften og høre mere?

Her har du mulighed for at møde nuværende/tidligere studerende og få et bedre indblik i uddannelsen og livet på Paul Petersens Idrætsinstitut.

Original Sports

Rejser & Ture

Vælger du at tage en Idrætslærer uddannelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut vil du komme på rejser i Danmark såvel som udlandet. Som Idrætsstuderende fra Original Sports kommer du på i alt 6 rejser, hvoraf 2 af dem er i Danmark.  På Movement Camp går vi i dybden med faget Personlig Træner, samt Functional Movement og på Træningslejren vil Spring og Rytmisk bevægelse & Dans være i højsædet. På rejserne til udlandet vil der være fokus på Idrætskultur og Personlig udvikling. Alle rejser er betalt via dine undervisningsrater og du skal derfor kun tænke på udgifter til mad, når du er afsted.

Vores ture går i dette studieår til:

Sverige – Athen  – DK – Norge – Spanien

Fysiologi

Kroppen som tilgang til verden

Kroppen er vores tilgang til verden og er sammen med ordene og tankerne vejen til den studerendes udvikling. Undervisningen tager udgangspunkt i, at færdigheder og dermed praktisk kunnen som udgangspunkt opøves gennem praktisk handlen. Disse læreprocesser er forankret i en kropslig og praktisk tilgang til læring, mens den teoretisk refleksive kompetence sætter de studerende i stand til at forholde sig kritisk til egen praksis.

Udvikling og kvalificering
Udviklingen og kvalificeringen af praksis finder også sted i samspillet mellem de studerende og underviseren og ikke mindst internt de studerende imellem. Undervisningen er bygget op omkring en anerkendende tilgang til de studerendes forskellige erfaringsgrundlag, og de studerende indgår i undervisningen og evalueringen af hinanden såvel i formel som i uformel forstand. I dette læringsrum udvikles den studerendes refleksive formidlingspraksis, men også den studerendes vejledningskompetence sættes i spil i forhold til at indgå i egen og medstuderendes praktiske og formidlingsmæssige udvikling.

Det er på denne måde vi som uddannelse sikrer os at vores studerende opnår en bred erfaring, selvindsigt og færdighedskunnen, som kan føre dem videre ud i erhvervslivet.

Original_sports
profile icon
Vi har fokus på dig

Paul Petersens Idrætsinstitut har tradition for at være nytænkende og udfordrer status quo, og det afspejler sig også i den måde vi underviser på.

Den personlige udvikling er i højsæde, og vi underviser ud fra et helhedsorienteret synspunkt, med vejledning som bærende læringsprincip.

star icon
Gode fremtidsudsigter

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en Idrætsuddannelse. Uddannelsen giver ret til betegnelsen formidler eller konsulent i idræt, friluftsliv og sundhed.

Den kvalificerer til ansættelser indenfor en bred vifte af arbejdspladser, der beskæftiger sig med fysisk aktivitet, idræt, sport, friluftsliv, sundhed, formidling, opstart og styring af projekter, samarbejde med kolleger eller servicering af kunder.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Er idrætsuddannelsen selvbetalt?

Ja, du betaler en månedlig rate for at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut.

For yderligere info se “Generel info”.

Hvor lang er en skemalagt dag på idrætsuddannelsen?

En almindelig studiedag går fra 08.00-09.00 tiden til 15.00-16.00 tiden. I det tidsrum vil undervisningen være bemandet, dvs. der er altid en underviser til stede. Før eller efter undervisningen er de studerende velkomne til at bruge DGI-byens faciliteter.

Får jeg SU under uddannelsen?

Ja. Du kan få op til 9.482,- som udeboende i SU. Dette inkluderer et ekstra tillæg. Det er også muligt at tage et SU-lån på op til 3.489 kr. pr. måned.

Kan idrætsuddannelsen bruges som et ‘springbræt’ til IFI / SDU?

En betydelig del af dem, som kommer ind på kvote 2 på Idræt på Københavns Universitet og Idræt & Sundhed på Syddansk Universitet er uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Kan jeg have et studiejob ved siden af uddannelsen?

Ja, du kan som udgangspunkt godt have et job ved siden af uddannelsen. Som Friluftsvejleder-studerende skal du dog have in mente, at du vil være i Sverige eller Norge i længere perioder af gangen. Et fleksibelt deltidsjob vil være at foretrække.

Har du andre spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem 10.00 og 14.00.

Email mail@ppkbh.dk
Tlf. 3329 8025

Har du nogle spørgsmål?

Er du i tvivl om at det her er den rette uddannelsen for dig, eller har du bare lyst til at tage en snak om din fremtid så kontakte os her under.

Skærmbillede 2024-02-13 kl. 10.50.22