Springbevis

Om beviset

Som studerende på Paul Petersens Idrætsinstitut har du mulighed for at blive certificeret springinstruktør. Certificeringen er godkendt af DGI og GymDanmark og henvender sig til instruktører som ønsker at arbejde med springgymnastik inden for både forenings- og folkeskoleregi. Kurset har overvejende fokus på tre delelementer, der tilsammen skaber grundlag for springcertificeringen. Foruden disse elementer tilknytter kurset sig en praksis hvor der er fokus på egenfærdighed.

Hvad lærer du

Det første element er teori, hvor vi beskæftiger os med viden, der styrker din faglige kunnen som underviser. Du lærer bl.a. om biomekaniske principper i forbindelse med springgymnastikken, og om hvordan du som instruktør kan arbejde med forskellige målgrupper.

Det andet element hedder metodik, og dækker over alle de overvejelser, der tilknytter sig redskabsopstillinger i forbindelse med træningen af diverse spring. Du lærer om hvordan basisredskaber kan anvendes på forskellige måder, og hvordan du skaber en naturlig progression for dine elever/gymnaster i undervisningen. Du lærer om sikkerhed og om hvordan du kan inddrage eleverne i feedbackprocesser og modtagning.

Det tredje element har fokus på modtagning, hvor du sammen med medstuderende skal øve dig på at modtage forskellige spring. Her er særligt tillid og sikkerhed i højsædet.

HIPPO_X_PP-6916

Hvordan kan du bruge det

Kurset gives traditionelt set til lærere og lærerstuderende, men har i høj grad også relevans for studerende på Paul Petersen Idrætsinstitut. Med Springbeviset bliver du rustet til at undervise både begyndere og let øvede børn og voksne, hvorfor studerende efterfølgende bruger deres erhvervede kompetencer på efterskoler, højskoler, i foreninger m.m.

Springcertificeringen er også velegnet i kombination med dit Personlige Træner bevis, da flere elementer fra springgymnastikken kan overføres til byens miljø og inddrages som funktionel træning, herunder eksempelvis parkour og freerunning.

 

popup_sport