TAG EN IDRÆTSUDDANNELSE

Bliv uddannet Idrætslærer og Personlig Træner

X-Outdoor er for dig der elsker udendørs aktiviteter og bevægelse.

X-outdoor – bred
baseball-cap
Bliv Idrætslærer på 10 måneder
wallet icon
Op til 9.482,- i SU UNDER UDDANNELSE
certification icon
BLIV CERTIFICERET
Instruktør certificering

Du får internationalt anerkendte beviser på det du har lært

330755420_918856929123002_5078524411721167368_n
★★★★★

"Et år på PP åbnede mine øjne for et hav af bevægelses- og sportsmuligheder. Jeg har samtidig fået en gavnlig værktøjskasse, som jeg kan tage med mig videre både i mit arbejds- og privatliv."

Birgitte Dauerhøj Fleckner
★★★★★

"Jeg har fået så meget med i bagagen fra mit år på X-Outdoor. Jeg er blevet så meget klogere på mig selv. Det var et helt specielt år!”

Karoline Lythcke Clante
★★★★★

"Mit år på PP var et eventyr jeg kan se tilbage på med glæde og stolthed. Jeg har lært - og prøvet en helt masse forskellig idræt og bevægelse, men jeg har i ligeså stor grad udviklet mig som menneske."

Paw Dadi
Praktisk information

Værktøj til at gøre en forskel

Som studerende på X-Outdoor får du en alsidig værktøjskasse som sætter dig i stand til at gøre en forskel for andre, igennem sport og idræt.

 

De studerende forbereder sig ikke kun teknisk, der arbejdes også med, hvordan man inkluderer alle, og skaber rammerne for gode oplevelser.

personlig træner
Uddannelsen

Et unikt fællesskab

Alle instruktørbeviser, teori og det høje faglige niveau understøttes af et unikt fællesskab.

 

Når du har taget en uddannelse på Paul Petersens Idrætsinstitut er du med i et fællesskab for livet. Du får en masse nye venner med samme passion og drive som dig!

Poup_x-outdoor
Økonomi

SU & Tillæg

Under de 10 måneder uddannelsen på Paul Petersens Idrætsinstitut varer, modtager du SU, samt et ekstra SU-tillæg. Læs mere her.

Kommunikation og udnerivsning
Uddannelsen

Danmarks ældste Idrætsuddannelse

Paul Petersens Idrætsinstitut er en Idrætslæreruddannelse som blev grundlagt i 1878 af Paul Petersen, som var en af pionererne inden for kvindegymnastikken.

 

Med mere end 145 års erfaring, er det Danmarks ældst eksisterende Idrætslæreruddannelse. Indtil 1987 var uddannelsen kun for kvinder, men har siden da været for begge køn.

Functional movement 2
78 %
OP TIL 78% I JOB INDENFOR 12 MÅNEDER
57 %
OP TIL 57% I UDDANNELSES­RELEVANTE BRANCHER
92 %
OP TIL 92% DIMMITENDER BRUGER DAGLIGT HVAD DE HAR LÆRT
Hverdagen på X-Outdoor

Følg en studerende på en typisk dag på X-Outdoor

330755420_918856929123002_5078524411721167368_n

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

Fag på X-Outdoor

X-Outdoor er for dig der elsker sport og bevægelse og ønsker at kunne formidle idrætsaktiviteter, samt igangsætte events til en bred målgruppe. På X-Outdoor får du undervisning i:

 • Livsstil & Vanecoaching (Nyt fra sommeren 24)
 • Bouldering & Klatring
 • Surf
 • Padel
 • Løb & Trail (Nyt fra sommeren 24)
 • Bold - Street
 • Svømning - Open Water
 • Functional Movement & Personlig Træner
open
Fag på X-Outdoor
 • Kommunikation & Undervisning
 • Projektstyring, Iværksætteri & Branding (Nyt fra sommeren 24)
 • Anatomi
 • Fysiologi, Ernæring & Sundhed
 • Førstehjælp & Sikkerhed
 • Basisfriluftsliv & Vandring (Nyt fra sommeren 24)
 • Personlig Udvikling & Samarbejde
 • Yoga
 • Kulturhistorie

 

Bold 2

Vil du med til vores næste infoaften og høre mere?

Her har du mulighed for at møde nuværende/tidligere studerende og få et bedre indblik i uddannelsen og livet på Paul Petersens Idrætsinstitut.

X-Outdoor

Rejser & Ture

Vælger du at tage en Idrætsuddannelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut vil du komme på rejser i Danmark såvel som udlandet. På X-Outdoor kommer du på i alt 4 ugers rejse. Naturen som trænings- og legeplads er i højsædet på X-Outdoors rejser og indeholder aktiviteter som Surfing, Bouldering, Vandring og Friluftsliv. Alle rejser er betalt via dine undervisningsrater og du skal derfor kun tænke på udgifter til mad, når du er afsted.

Vores ture på X-Outdoor går i dette studieår til:

Klitmøller – Caminoen/Portugal (Nyt fra sommeren 24)– Fontainebleau/Frankrig - Bornholm (Nyt fra sommeren 24)

paulpetersen_surf-1024×640-1 (1)

Kroppen som tilgang til verden

Kroppen er vores tilgang til verden og er sammen med ordene og tankerne vejen til den studerendes udvikling. Undervisningen tager udgangspunkt i, at færdigheder og dermed praktisk kunnen som udgangspunkt opøves gennem praktisk handlen. Disse læreprocesser er forankret i en kropslig og praktisk tilgang til læring, mens den teoretisk refleksive kompetence sætter de studerende i stand til at forholde sig kritisk til egen praksis.

Udviklingen og kvalificeringen af praksis finder også sted i samspillet mellem de studerende og underviseren og ikke mindst internt de studerende imellem. Undervisningen er bygget op omkring en anerkendende tilgang til de studerendes forskellige erfaringsgrundlag, og de studerende indgår i undervisningen og evalueringen af hinanden såvel i formel som i uformel forstand. I dette læringsrum udvikles den studerendes refleksive formidlingspraksis, men også den studerendes vejledningskompetence sættes i spil i forhold til at indgå i egen og medstuderendes praktiske og formidlingsmæssige udvikling.

Det er på denne måde vi som uddannelse sikrer os at vores studerende opnår en bred erfaring, selvindsigt og færdighedskunnen, som kan føre dem videre ud i erhvervslivet.

Fysiologi
Hvilken retning vælger du?

Original Sports, X-Outdoor & Friluftslinien

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en spændende uddannelse på et højt praktisk niveau med dertilhørende teori. Som studerende på uddannelsen kan du udover X-Outdoor også vælge mellem retningerne Original Sports og Friluftsvejleder, som du kan læse mere om her.

Fællesskab
profile icon
Vi har fokus på dig

Paul Petersens Idrætsinstitut har tradition for at være nytænkende og udfordrer status quo, og det afspejler sig også i den måde vi underviser på.

Den personlige udvikling er i højsæde, og vi underviser ud fra et helhedsorienteret synspunkt, med vejledning som bærende læringsprincip.

star icon
Gode fremtidsudsigter

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en Idrætsuddannelse. Uddannelsen giver ret til betegnelsen formidler eller konsulent i idræt, friluftsliv og sundhed.

Den kvalificerer til ansættelser indenfor en bred vifte af arbejdspladser, der beskæftiger sig med fysisk aktivitet, idræt, sport, friluftsliv, sundhed, formidling, opstart og styring af projekter, samarbejde med kolleger eller servicering af kunder.

Formålet med uddannelsen

Det overordnede formål med Idrætsuddannelsen på Paul Petersens Idrætsinstitut er: 

at give den studerende formidlingskompetence inden for en række af idrættens kernefagområder. Den studerende skal gennem praksis og refleksion over egen praksis opnå grundlæggende viden om formidling af et kropsligt og bevægelsesmæssigt fagområde, herunder basal læringsteori, basal undervisningsteori og basal kommunikationsteori. Den studerendes formidlingskompetence tager afsæt i en gennemgående dialog om og refleksion over egen praksis, og den gennemgående evaluerings- og selvevalueringspraksis skaber et stærkt fundament for personlig udvikling. Mødet med et bredt idrætsbegreb, et alsidigt udbud af teoretiske fag og det tætte og til tider intense samvær mellem de studerende giver den studerende mulighed for at udfordre og flytte grænser. Dette med henblik på at styrke den enkeltes oplevelse af handlekompetence og med henblik på at udvikle den studerendes sociale kompetencer.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

OPTAGELSESPROCESSEN

Sådan bliver du studerende

1. Du sender din ansøgning

Du kan enten vælge at ansøge via hjemmesiden, på mail eller til infoaftener. Er din ansøgning kvalificeret inviteres du til en optagelsessamtale.

2. Du kommer til optagelsessamtale

Efter samtalen vil du få besked om, hvorvidt du er optaget, ikke optaget eller er kommet på standby-listen.

3. Du bliver optaget

Når vi har modtaget den underskrevne studiekontrakt og har registreret indmeldelsesgebyret, sender vi dig en bekræftelse på din optagelse på Instituttet.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Er en idrætslærer uddannelse selvbetalt?

Ja, du betaler en månedlig rate for at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut.

For yderligere info se “Generel info”.

Hvor lang er en skemalagt dag på en idrætslærer uddannelse?

En almindelig studiedag går fra 08.00-09.00 tiden til 15.00-16.00 tiden. I det tidsrum vil undervisningen være bemandet, dvs. der er altid en underviser til stede. Før eller efter undervisningen er de studerende velkomne til at bruge DGI-byens faciliteter.

Får jeg SU på en idrætslærer uddannelse?

Ja. Du kan få op til 9.482 kr. pr. måned som udeboende i SU. Dette inkluderer et ekstra tillæg. Det er også muligt at tage et SU-lån på op til 3.489 kr. pr. måned.

Kan en idrætslærer uddannelse bruges som et ‘springbræt’ til IFI / SDU?

En betydelig del af dem, som kommer ind på kvote 2 på Idræt på Københavns Universitet og Idræt & Sundhed på Syddansk Universitet er uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Kan jeg have et studiejob ved siden af idrætslærer uddannelsen?

Ja, du kan som udgangspunkt godt have et job ved siden af uddannelsen. Som Friluftsvejleder-studerende skal du dog have in mente, at du vil være i Sverige eller Norge i længere perioder af gangen. Et fleksibelt deltidsjob vil være at foretrække.

Har du andre spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem 10.00 og 14.00.

Email mail@ppkbh.dk
Tlf. 3329 8025

Har du nogle spørgsmål?

Er du i tvivl om at det her er den rette uddannelsen for dig, eller har du bare lyst til at tage en snak om din fremtid så kontakte os her under.

Skærmbillede 2024-02-13 kl. 10.50.22