Kostvejleder
Processen mod beviset
At blive Kostvejleder er en interessant og værdifuld rejse, hvor du lærer om makronæringsstoffer, vitaminer og mineraler. Du kommer til at kigge på fødevarer og deres mæthedsindeks. Du bliver stillet spørgsmål som; Hvad er kalorier? Hvilken betydning har det vi putter i munden for det vi kan præstere? Der skal læses, debatteres og undersøges. Ud over en viden om makro- og mikronæringsstoffer skal du også forstå psykologiske aspekter omkring måltider og madvaner samt arbejde med sundhedskultur og sundhedsdebat.
Hvad lærer du?
Du kvalificerer dig til at blive Kostvejleder ved at opbygge en viden inden for makronæringsstofferne: kulhydrat, fedt og protein, og hvor disse lagres, hvilken fordeling vores kost med fordel kan have og hvad der giver os størst mæthedsfornemmelse. Du skal desuden lære om salt- og væskebalance. Du kommer til at stille dig kritisk og refleksiv til fødevareindustriens og mediernes påvirkning på sundheden og opnår herigennem en sund kritisk tilgang til emnet.
Hvordan kan du bruge det
Beviset giver kompetence til, at du som Kostvejleder vil kunne forstå dig på sundhed i et samfundsmæssigt perspektiv og med en refleksiv tilgang. Du vil få kompetence til at motivere dine klienter og skabe forandring netop der, hvor det enkelte individ har behov, og redskaberne til at formidle dine sundhedsbudskaber fx. i kommunalt eller nationalt regi. Dette bevis er også velegnet i kombination med dit Personlig Træner-bevis, da det gør dig i stand til at give et større helhedsbillede til dine klienter ift. kost og træning frem mod at opnå deres mål.