Paul Petersens Idrætsinstitut

Tag en personlig træner uddannelse

Bliv Personlig Træner

På Idrætslinien kan du vælge mellem to retninger: Original Sports og X-Outdoor. Med en idrætsuddannelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut kan du bl.a. blive personlig træner.

Studiestart 1. september 2020

Play Video
“Dygtige, engagerede og kompetente mennesker der er drivkraften bag denne uddannelse. Jeg vil til en værd tid anbefale Paul Petersens idrætsinstitut”

Rikke Rasmussen
★★★★★ 
på Facebook

“Drømmen for idrætsglade folk ???????? Utroligt dygtige undervisere, og spændende fag.”

Magnus Lund
★★★★★ 
på Facebook

“Bare gør det! Du kommer ikke til at fortryde!!”

Thomas Mogensen
★★★★★ 
på Facebook

Gør en forskel

Tag en uddannelse der betyder noget

Fodbold

Værktøjer til at gøre en forskel

Som studerende på Idrætslinien får du en alsidig værktøjskasse som sætter dig i stand til at gøre en forskel for andre, igennem sport og idræt. 

Dette er ikke kun hvor de teknisk forbedrer sig, men der arbejdes også med, hvordan man inkluderer alle, og skaber rammerne for gode oplevelser.

Personlig træner

Instruktør certificering

Du får internationalt anerkendte beviser på det du har lært.

• Personlig træner bevis (EHFA)
• Løbeinstruktørbevis
• MTB instruktørbevis
• Svømmeinstruktørbevis
• Førstehjælpsbevis
• Basinlivredder prøve
• Spring bevis (kun Original Sports)
• Toprebsklatreinstruktør (kun X-Outdoor)
• 100 timers Yoga bevis (kun X-Outdoor)

DGI Svømmeaktiviteter og Idræt

Et unikt fællesskab

Alle instruktørbeviser, teorien og det høje faglige niveau understøttes af et unikt fællesskab. 

Når du har taget en uddannelse på Paul Petersen Idrætsinstitut er du med i et fællesskab for livet. Du får en masse nye venner med samme passion og drive som dig!

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

1 %
Er i job inden for 12 måneder
1 %
er i uddannelses­relevante brancher
1 %
Dimmitender bruger dagligt hvad de har lært

Bliv Personlig Træner på 10 måneder

Bliv Personlig Træner på Paul Petersens Idrætsinstitut.

Vi er Danmarks ældst eksisterende Idrætsuddannelse og kan på 10 måneder tage en Idrætslæreruddannelse med speciale i formidling og undervisning.
Paul Petersens Idrætsinstitut er beliggende i hjertet af København og tilbyder en spændende uddannelse på et højt praktisk niveau med dertilhørende teori.
Personlig Træner faget er akkrediteret og godkendt af Europe Active (EHFA) og lever således op til Europæiske standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen. Med en Personlig træneruddannelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut bliver du medlem af et stort netværk igennem The European Register of Exercise Professionals (EREPS).

Om Paul Petersens Idrætsinstitut

Med 140 år bag sig, er Paul Petersens Idrætsinstitut Danmarks ældst eksisterende Idrætsuddannelse. Instituttet tilbyder en spændende Idrætsuddannelse på et højt praktisk niveau med dertilhørende teori. Som studerende på uddannelsen kan du vælge at uddanne dig som Idrætslærer eller Friluftsvejleder. Vælger du at specialisere dig inden for idrætsdisciplinerne, får du undervisning inden for et bredt idrætsfagligt felt, herunder personlig træning. I 2015 opnåede Instituttet certificering gennem Europe Active (EHFA) til at uddanne personlige trænere under deres EQF 4L kvalifikation. Personlig træning er i stor vækst, hvor ikke mindst træningscentre landet over, oplever en stigende interesse for personlige trænere. Med certificering som Personlig Træner får du altså en uddannelse og en titel, som er en efterspurgt vare. Vi er derfor stolte af at kunne tilbyde vores studerende dette certifikat ved endt uddannelsesforløb, samt at gøre dem til en del af et stort netværk igennem The European Register of Exercise Professionals (EREPS). EREPS er en paneuropæisk database for personlige trænere der kan tilgås af arbejdsgivere eller organisationer. Alle medlemmer af denne database er sikret samme høje kvalitet og viden igennem deres certificering. Personlig Træner certificeringen fra Paul Petersens Idrætsinstitut, tilbydes i sammenspil med de resterende fag på Idrætslinien, hvorfor du ikke kun bliver uddannet Personlig Træner men også Idrætslærer. Idrætslinien på Paul Petersens Idrætsinstitut rummer to retninger: Original Sports og X-Outdoor. 

På Original Sports får du eksempelvis undervisning i Bold, Rytmisk bevægelse & Dans, Spring, Svømmeaktiviteter, Løb, Mountainbike og Idrætskultur. 

På X-Outdoor får du blandt andet undervisning i Klatring, Løb, Trail og OCR, Surf, Svømning/Havsvømning og Yoga. Derudover er der en række fællesfag, som er gældende for begge retninger: Anatomi, Event og Projektstyring, Fysiologi, Førstehjælp, Kommunikation & Undervisning, Livredning og Ernæring & Sundhed.

Du modtager sammen med dit eksamensbevis, en række instruktørbeviser på det du har lært:

  • Personlig træner bevis (EHFA)
  • Løbeinstruktørbevis
  • MTB instruktørbevis
  • Svømmeinstruktørbevis
  • Førstehjælpsbevis
  • Basinlivredder prøve
  • Spring bevis (kun Original Sports)
  • Toprebsklatreinstruktør (kun X-Outdoor)
    100 timers Yoga bevis (kun X-Outdoor)

Personlig træner som fag

Personlig Træner er et selvstændigt fag på Paul Petersens Idrætsinstitut. Faget inddrager en masse emner og aktiviteter, som har relevans for uddannelsen som formidler og Personlig Træner. I undervisningen stifter de studerende bekendtskab med både de personlige og relationelle kompetencer, der knytter sig til personlig træning, og derigennem opnår de et helhedssyn på trænerrollens funktion. Arbejdet med de forskellige områder foregår i en vekslen mellem fordybelse og overblik og faget rummer mulighed for at udforske emner, aktiviteter eller uddannelsesrelevante dilemmaer, som er relateret til personlig træning.

Bliver du Personlig Træner fra Paul Petersens Idrætsinstitut, er det med supplement fra fag som bl.a. Anatomi, Functional Movement & Parkour, Fysiologi og Ernæring og Sundhed. I Anatomi er kroppens funktionalitet det centrale for undervisningen. Dette er med henblik på at kunne analysere bevægelser og anvende den anatomiske viden i forbindelse med formidling af idræt, bevægelse og Personlig træning.

Hertil vil faget Functional Movement & Parkour også spille en væsentlig rolle. Her skal de studerende, i praksis, arbejde med en bred vifte af bevægelsesformer. tørstedelen af faget vil være rettet mod certificeringen til Personlig Træner. Den praktiske del af faget vil rumme områder som klassisk styrketræning og vægtløftning, gymnastisk styrketræning, yoga, funktionel konditionstræning og parkour. Faget har til hensigt at brede forståelsen af fitness og træning ud på flere områder og inddrager derfor både styrke, udholdenhed, fleksibilitet, mobilitet, power, hurtighed, præcision, behændighed, balance og koordination.

I Fysiologi opnår den studerende indsigt, viden og forståelse indenfor kroppens almene fysiologi, ikke mindst træningsfysiologi. Slutteligt er faget Ernæring & Sundhed, som også er et væsentlig fag inden for Personlig træning. Faget giver den studerende en indsigt, viden og forståelse for ernæringsfysiologi, kostvejledning, formidling af datidens og nutidens sundhedsforståelse. Faget giver de studerende en videnskabelig grundforståelse for kroppens behov, samt hvad kosten kan bidrage til.

Uddannet Personlig Træner fra Paul Petersens Idrætsinstitut

Som uddannet Personlig Træner og Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut, får du værktøjer til at gøre en forskel for andre, igennem sport og idræt. På Paul Petersens Idrætsinstitut uddanner vi Idrætslærere og Personlige Trænere som kan arbejde teoretisk, teknisk, praktisk og samtidig have øje for inklusion og det at kunne skabe rammerne for gode oplevelser.

Mere end 80% af de studerende fra Paul Petersens Idrætsinstitut får job inden for 12 måneder efter endt uddannelse. Mange af vores dimittender vælger efter endt uddannelse at starte deres egen virksomhed og derigennem bruge deres EREPS-bevis.

Personlig træner

Stadig i tvivl?

4 Hurtige om uddannelsen

Uddannelsens varighed

Bliv Idrætslærer på 10 måneder

SU under uddannelse

Få op til 8.573,- om måneden

Midt i København

Danmarks ældste Idrætsuddannelse i hjertet af København

Bliv certificeret

Instruktør-certificering efter anerkendte forbunds normer

Rejser

Gennem uddannelsen får du set Europa gennem flere spændende rejser

Rejser med Idrætsuddannelsen

Invester i din fremtid

En uddannelse for livet

Vi har fokus på dig

Paul Petersens Idrætsinstitut har tradition for at være nytænkende og udfordre status quo, hvilket afspejler sig i den måde vi underviser på.

Den personlige udvikling er i højsæde, og vi underviser ud fra et helhedsorienteret synspunkt med vejledning som bærende læringsprincip.

Bliv ufordret

Praksis er vores udgangspunkt for læring. Vi mener, at den enkeltes faglige og personlige udvikling bør tage udgangspunkt i en forståelse for sammenhængen imellem det teoretiske og udførslen af det praktiske. 

Vi giver dig redskaber, som du får mulighed for at prøve i sikre rammer og på den måde danne dig dine egne erfaringer.

Det arbejder vores dimmitender med

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en Idrætsuddannelse på et højt niveau. Uddannelsen giver ret til betegnelsen faglærer, formidler eller konsulent i idræt, friluftsliv og sundhed.

Den kvalificerer til ansættelser indenfor en bred vifte af arbejdspladser, der beskæftiger sig med fysisk aktivitet, idræt, sport, friluftsliv, sundhed, formidling, opstart og styring af projekter, samarbejde med kolleger eller servicering af kunder.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

Ofte stillede spørgsmål

Er uddannelsen sevlbetalt?

Ja, du betaler en månedlig rate for at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut. 

Find yderligere information under “Generel info”

Hvor lang er en skemalagt dag?

En almindelig studiedag går fra 8-9 tiden til 15-16 tiden. I det tidsrum vil alt undervisning være bemandet, dvs. der er altid en underviser til stede. Før eller efter undervisningen er de studerende velkomne til at bruge DGI-byens faciliteter.

Får jeg SU?

Ja. Du kan få op til 8.573,- som udeboende i SU. Dette inkluderer et ekstra tillæg.

Kan uddannelsen bruges som et ‘springbræt’ til IFI / SDU?

Den seneste undersøgelse viser at ca. 50% af dem der kommer ind på kvote 2 er uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Kan jeg have et studiejob ved siden af?

Ja, du kan som udgangspunkt godt have et job ved siden af uddannelsen. Som studerende på Friluftslinien skal du dog have i mente, at du vil være i Sverige eller Norge i længere perioder af gangen. Et fleksibelt deltidsjob vil være at foretrække. 

Har du andre spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig hver dag mellem 08.00 og 16.00 

Email mail@ppkbh.dk
Tlf. 33 28 80 25

Optagelsesprocessen

Sådan bliver du studerende

1

Du sender din ansøgning

Du kan enten vælge at ansøge via hjemmesiden, på mail eller til infoaftener. Er din ansøgning kvalificeret inviteres du til en optagelsessamtale.

2

Du kommer til optagelsessamtale

Efter samtalen vil du få besked om, hvorvidt du er optaget, ikke optaget eller er kommet på standby-listen.

3

Du bliver optaget

Når vi har modtaget den underskrevne studiekontrakt og har registreret indmeldelsesgebyret, sender vi dig en bekræftelse på din optagelse på Instituttet.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25