Paul Petersens Idrætsinstitut

Tag en idrætslæreruddannelse

Bliv uddannet Idrætslærer og Personlig Træner

På Idrætslinien kan du vælge mellem to retninger: Original Sports og X-Outdoor. Se mere om forskellen på de to retninger under fag.

Bliv Idrætslærer
Play Video
“Dygtige, engagerede og kompetente mennesker der er drivkraften bag denne uddannelse. Jeg vil til en værd tid anbefale Paul Petersens idrætsinstitut”

Rikke Rasmussen
★★★★★ 
på Facebook

“Drømmen for idrætsglade folk ???????? Utroligt dygtige undervisere, og spændende fag.”
idrætsuddannelse

Magnus Lund
★★★★★ 
på Facebook

“Bare gør det! Du kommer ikke til at fortryde!!”

Thomas Mogensen
★★★★★

på Facebook

Gør en forskel

Tag en uddannelse der betyder noget

Fodbold

Værktøjer til at gøre en forskel

Som studerende på Idrætslinien får du en alsidig værktøjskasse som sætter dig i stand til at gøre en forskel for andre, igennem sport og idræt. 

Dette er ikke kun hvor de teknisk forbedrer sig, men der arbejdes også med, hvordan man inkluderer alle, og skaber rammerne for gode oplevelser.

Personlig træner

Instruktør certificering

Du får internationalt anerkendte beviser på det du har lært.

• Personlig træner bevis (EHFA)
• Løbeinstruktørbevis
• MTB instruktørbevis
• Svømmeinstruktørbevis
• Førstehjælpsbevis
• Basinlivredder prøve (frivillig)
• Kettlebell instruktør
• Spring bevis (kun Original Sports)
• Kostvejleder (kun Original Sports)
• Toprebsklatreinstruktør (kun X-Outdoor)
• 100 timers Yoga bevis (kun X-Outdoor)
• SUP instruktørbevis (kun X-Outdoor)

DGI Svømmeaktiviteter og Idræt

Et unikt fællesskab

Alle instruktørbeviser, teorien og det høje faglige niveau understøttes af et unikt fællesskab. 

Når du har taget en uddannelse på Paul Petersen Idrætsinstitut er du med i et fællesskab for livet. Du får en masse nye venner med samme passion og drive som dig!

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

1 %
Er i job inden for 12 måneder
1 %
er i uddannelses­relevante brancher
1 %
Dimmitender bruger dagligt hvad de har lært

Idrætsuddannelse på Paul Petersens Idrætsinstitut

Paul Petersens Idrætsinstitut er en Idrætslæreruddannelse som blev grundlagt i 1878 af Paul Petersen, som var en af pionererne inden for kvindegymnastikken. Med 140 år bag sig, er det Danmarks ældst eksisterende Idrætslæreruddannelse. Indtil 1987 var uddannelsen kun åben for kvinder, men har siden da været åben for begge køn.

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en spændende uddannelse på et højt praktisk niveau med dertilhørende teori. Som studerende på uddannelsen kan du vælge at uddanne dig som Idrætslærer eller Friluftstvejleder. Vælger du at uddanne dig til idrætslærer, får du undervisning inden for et bredt, idrætsfagligt felt. Idrætslinien på Paul Petersens Idrætsinstitut rummer to retninger: Original Sports og X-Outdoor.

Original Sports

Original Sports på Paul Petersens Idrætsinstitut er for dig der elsker sport og bevægelse og ønsker at kunne formidle idrætsaktiviteter, samt igangsætte events til en bred målgruppe. På Original Sports får du eksempelvis undervisning i Bold, Rytmisk bevægelse & Dans, Spring, Svømmeaktiviteter, Løb, Friluftsliv og Idrætskultur.

X-Outdoor

X-Outdoor er for dig der kan lide at presse dig selv gennem individuelle udendørs sportsudfoldelser. På X-Outdoor får du undervisning i blandt andet Klatring, Løb, Trail & OCR, Surf, Svømning/Havsvømning og Yoga.

Fællesfag

Derudover er der en række fællesfag, som er gældende for begge retninger: Anatomi, Event & Projektstyring, Fysiologi, Førstehjælp, Kommunikation & Undervisning, Livredning, Mountainbike, Ernæring & Sundhed, Personlig Træner og Udvikling & samarbejde. Om du vælger Original Sports eller X-Outdoor bliver du uddannet Idrætslærer og Personlig træner. Som Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut modtager du instruktørbeviser på det du har lært:

 • Personlig træner bevis (EHFA)
 • Løbeinstruktørbevis
 • MTB instruktørbevis
 • Svømmeinstruktørbevis
 • Førstehjælpsbevis
 • Basinlivredder prøve (Frivillig)
 • Kettlebell instruktør
 • Kostvejleder (kun Original Sports)
 • Spring bevis (kun Original Sports)
 • Toprebsklatreinstruktør (kun X-Outdoor)
 • 100 timers Yoga bevis (kun X-Outdoor)
 • SUP instuktørbevis (kun X-Outdoor)

Alle instruktørbeviser, teorien og det høje faglige niveau, understøttes af et unikt fællesskab. Når du er uddannet Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut, er du med i et fællesskab for livet og du får en masse nye venner med samme passion og drive som dig!

Det overordnede formål med Idrætsuddannelsen på Paul Petersens Idrætsinstitut er: at give den studerende formidlingskompetence inden for en række af idrættens kernefagområder. Den studerende skal gennem praksis og refleksion over egen praksis opnå grundlæggende viden om formidling af et kropsligt og bevægelsesmæssigt fagområde, herunder basal læringsteori, basal undervisningsteori og basal kommunikationsteori. Den studerendes formidlingskompetence tager afsæt i en gennemgående dialog om og refleksion over egen praksis, og den gennemgående evaluerings- og selvevalueringspraksis skaber et stærkt fundament for personlig udvikling. Mødet med et bredt idrætsbegreb, et alsidigt udbud af teoretiske fag og det tætte og til tider intense samvær mellem de studerende giver den studerende mulighed for at udfordre og flytte grænser. Dette med henblik på at styrke den enkeltes oplevelse af handlekompetence og med henblik på at udvikle den studerendes sociale kompetencer.

Idrætsuddannelse med rejser

Vælger du at tage en Idrætslæreruddannelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut vil du komme på rejser i Danmark såvel som udlandet. Som Idrætsstuderende fra Original Sports kommer du på i alt 6 rejser, hvoraf 2 af dem er i Danmark. Rejserne til udlandet vil der være fokus på fagene Friluftsliv og Idrætskultur. På MovementCamp går vi i dybden med faget Personlig træner, samt Functional Movement & Parkour og på Gerlev Idrætshøjskole vil Spring og Rytmisk bevægelse & Dans være i højsædet. Alle rejser er betalt via dine undervisningsrater og du skal derfor kun tænke på udgifter til mad, når du er afsted. Vores ture på Original Sports går i dette studieår til: – Sverige – Athen – Movement Camp – DK – Gerlev Idrætshøjskole – DK – Norge – Madrid Som idrætsstuderende på X-Outdoor kommer du på i alt 4 ugers rejse. Naturen som trænings- og legeplads er i højsædet på X-Outdoors rejser og indeholder aktiviteter som Surfing, Trailløb, Bouldering, Parkour og Yoga. Alle rejser er betalt via dine undervisningsrater og du skal derfor kun tænke på udgifter til mad, når du er afsted. Vores ture på X-Outdoor går i dette studieår til: – Klitmøller – DK – Azorerne – Portugal – Fontainebleau – Frankrig – Kjuge – Sverige

Færdiguddannet Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut

  Som uddannet Idrætslærer får du værktøjer til at gøre en forskel for andre, igennem sport og idræt. På Paul Petersens Idrætsinstitut uddanner vi Idrætslærere som kan arbejde teoretisk, teknisk, praktisk og samtidig have øje for inklusion og det at kunne skabe rammerne for gode oplevelser. Derudover giver idrætslæreruddannelsen fra Paul Petersens Idrætsinstitut, ret til betegnelsen faglærer, formidler eller konsulent i idræt, friluftsliv og sundhed. Den kvalificerer til ansættelser indenfor en bred vifte af arbejdspladser, der beskæftiger sig med fysisk aktivitet, idræt, sport, friluftsliv, sundhed, formidling, opstart og styring af projekter, samarbejde med kollegaer eller servicering af kunder.

Stadig i tvivl?

4 Hurtige om uddannelsen

Uddannelsens varighed

Bliv Idrætslærer på 10 måneder

SU under uddannelse

Få op til 8.573,- om måneden

Midt i København

Danmarks ældste Idrætsuddannelse i hjertet af København

Bliv certificeret

Instruktør-certificering efter anerkendte forbunds normer

Rejser

Gennem uddannelsen får du set Europa gennem flere spændende rejser

Rejser med Idrætsuddannelsen

Invester i din fremtid

En uddannelse for livet

Vi har fokus på dig

Paul Petersens Idrætsinstitut har tradition for at være nytænkende og udfordre status quo, hvilket afspejler sig i den måde vi underviser på.

Den personlige udvikling er i højsæde, og vi underviser ud fra et helhedsorienteret synspunkt med vejledning som bærende læringsprincip.

Bliv ufordret

Praksis er vores udgangspunkt for læring. Vi mener, at den enkeltes faglige og personlige udvikling bør tage udgangspunkt i en forståelse for sammenhængen imellem det teoretiske og udførslen af det praktiske. 

Vi giver dig redskaber, som du får mulighed for at prøve i sikre rammer og på den måde danne dig dine egne erfaringer.

Det arbejder vores dimmitender med

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en Idrætsuddannelse på et højt niveau. Uddannelsen giver ret til betegnelsen faglærer, formidler eller konsulent i idræt, friluftsliv og sundhed.

Den kvalificerer til ansættelser indenfor en bred vifte af arbejdspladser, der beskæftiger sig med fysisk aktivitet, idræt, sport, friluftsliv, sundhed, formidling, opstart og styring af projekter, samarbejde med kolleger eller servicering af kunder.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Er uddannelsen sevlbetalt?

Ja, du betaler en månedlig rate for at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut. 

Find yderligere information under “Generel info”

Hvor lang er en skemalagt dag?

En almindelig studiedag går fra 8-9 tiden til 15-16 tiden. I det tidsrum vil alt undervisning være bemandet, dvs. der er altid en underviser til stede. Før eller efter undervisningen er de studerende velkomne til at bruge DGI-byens faciliteter.

Får jeg SU?

Ja. Du kan få op til 8.573,- som udeboende i SU. Dette inkluderer et ekstra tillæg.

Kan uddannelsen bruges som et ‘springbræt’ til IFI / SDU?

Den seneste undersøgelse viser at ca. 50% af dem der kommer ind på kvote 2 er uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Kan jeg have et studiejob ved siden af?

Ja, du kan som udgangspunkt godt have et job ved siden af uddannelsen. Som studerende på Friluftslinien skal du dog have i mente, at du vil være i Sverige eller Norge i længere perioder af gangen. Et fleksibelt deltidsjob vil være at foretrække. 

Har du andre spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig mandag-fredag mellem 08.00 og 16.00 
Tirsdag 08:00-14:30

Email mail@ppkbh.dk
Tlf. 33 28 80 25

Optagelsesprocessen

Sådan bliver du studerende

1

Du sender din ansøgning

Du kan enten vælge at ansøge via hjemmesiden, på mail eller til infoaftener. Er din ansøgning kvalificeret inviteres du til en optagelsessamtale.

2

Du kommer til optagelsessamtale

Efter samtalen vil du få besked om, hvorvidt du er optaget, ikke optaget eller er kommet på standby-listen.

3

Du bliver optaget

Når vi har modtaget den underskrevne studiekontrakt og har registreret indmeldelsesgebyret, sender vi dig en bekræftelse på din optagelse på Instituttet.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål