TAG EN IDRÆTSUDDANNELSE

Bliv certificeret Friluftsvejleder

Kickstart din karriere med en anerkendt friluftsvejleder uddannelse, fra Danmarks ældste Idrætsinstitut.

friluft
baseball-cap
Bliv Idrætslærer på 10 måneder
wallet icon
Op til 8.788,- i SU UNDER UDDANNELSE
certification icon
BLIV CERTIFICERET
Overordnet info

Som Friluftstuderende er du på tur det meste af uddannelsen

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy

 • 1
 • 2
 • 3
12trekking-basic-bushcraft
★★★★★

"Jeg har oplevet at flytte mig fysik, mentalt og personligt på trods af en fremskreden alder. Det gør, at jeg føler mig mere klar til at komme ud at undervise i div. bevægelsesformer"

Lasse Dons-Simonsen
★★★★★

“Jeg dimitterede i 2016 og husker stadigvæk tilbage på PP som det bedste år i mit liv”

Nicoline Saksager
Overordnet info

Rejser & naturoplevelser

Der er en vigtig balance imellem teori og praksis, og som elev på Friluftslinien lærer du teorien og får lov at afprøve den.

Du bliver udfordret i kano på fossende elve, i Havkajak langs kysten og med vandrestøvler samt ski i Jotunheimens centralmassiv.

paulp_naturoplevelser_og_rejser
Overordnet info

Instruktørcertificering

Du får internationalt anerkendte beviser på det du har lært.

• Telemarkskiinstruktør
• Førstehjælp
• Havkajak instruktur
• Kano instruktør
• Toprebsklatreinstruktør
• Basinlivredder
• Mountainbike

super-optim-kano
Overordnet info

Skab et solidt fundament

Alle instruktørbeviserne understøttes af vores fag omkring Naturlære, Friluftshistorie, Fysologi, Værkstedsfag og Kommunikation & Undervisning – Det giver et solidt fundament for en spændende karrierer.

14vaerkstedsfag
80 %
I JOB INDENFOR 12 MÅNEDER
80 %
I UDDANNELSES­RELEVANTE BRANCHER
80 %
DIMMITENDER BRUGER DAGLIGT HVAD DU HAR LÆRT

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

Referensevideo

Lorem ipsum dolor sit

kevin
Jesper, elev
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat,
kevin
Jesper, elev
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat,
kevin
Jesper, elev
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat,
Praktisk information

Friluftsvejlederuddannelse

Under din uddannelse til Friluftsvejleder får du en undervisning som bærer præg af en balance mellem praktisk og teoretisk viden. Som studerende på Friluftslinien lærer du teorien bag og får samtidig lov til at afprøve den. Vores studerende på Friluftsvejleder uddannelsen har en hverdag hvor 70% af tiden finder sted ude i den vilde natur og her vil fagene blandt mange andre være Kano, Ski, Naturlære og Vinterfjeld.

vandring-550×400
Praktisk information

Hvad forventes af dig?

De studerende er ansvarlige for selv at planlægge al transport og proviant hjemmefra inden afgang enten i mindre eller i større grupper. Du skal som studerende medregne udgifter for ca. 600-700 kr. om måneden til transport og proviant til;

 • Svergie
 • Norge
 • Danmark

Alle datoerne for rejser m.m. kan ses på vores hjemmeside på årsplanen fra henholdsvis Friluft 1 og Friluft 2: https://paulpetersen.dk/arsplaner/

Derudover har alle vores hold 2 ugers separat erhvervspraktik i løbet af studieåret. Vi opfordrer vores studerende til at gå efter deres drømmejob og tage ud og besøge det i praktikken. Det er vores studerendes eget ansvar at finde praktiksted, da dette skal ses som en jobøvelse.

Praktisk information

Instruktørcertificering

Med en Friluftsvejleder uddannelse står du med internationalt anerkendte beviser på det du har lært;

 • Telemarkski instruktør
 • Førstehjælp
 • Havkajak instruktør
 • Kano instruktør
 • Toprebsklatre instruktør
 • Basinlivredder
 • Mountainbike instruktør

Alle vores instruktørbeviser understøttes af vores fag omkring Naturlære, Friluftshistorie, Fysiologi, Værkstedsfag og Kommunikation & Undervisning. Dette giver et solidt fundament for en spændende karriere efterfølgende.

super-optim-kano
Praktisk information

Bliv Friluftsvejleder på 10 måneder

Under de 10 måneder uddannelsen på Paul Petersens Idrætsinstitut varer, modtager du SU, samt et ekstra SU-tillæg og vi er meget stolte over at hele 80% af vores dimittender er i arbejde inden for 12 måneder efter endt uddannelse.

Kroppen er vores tilgang til verden og er sammen med ordene og tankerne vejen til den studerendes udvikling. Undervisningen tager udgangspunkt i, at færdigheder og dermed praktisk kunnen som udgangspunkt opøves gennem praktisk handlen, hvorfor disse læreprocesser er forankret i en kropslig og praktisk tilgang til læring, mens den teoretisk refleksive kompetence sætter de studerende i stand til at forholde sig kritisk til egen praksis.

Udviklingen og kvalificeringen af praksis finder også sted i samspillet mellem de studerende og underviseren og ikke mindst internt de studerende imellem. Undervisningen er bygget op omkring en anerkendende tilgang til de studerendes forskellige erfaringsgrundlag, og de studerende indgår i undervisningen og evalueringen af hinanden såvel i formel som i uformel forstand I dette læringsrum udvikles den studerendes refleksive formidlingspraksis, men også den studerendes vejledningskompetence sættes i spil i forhold til at indgå i egen og medstuderendes praktiske og formidlingsmæssige udvikling.

Det er på denne måde vi som uddannelse sikre os at vores studerende opnår en bred erfaring, selvindsigt og færdighedskunnen, som kan føre dem videre ud i erhvervslivet.

Praktisk information

Udstyrsliste til Friluftslinien

Som studerende på Friluftsvejlederuddannelsen, skal man have en del udstyr selv. Vi på Paul Petersens Idrætsinstitut stiller nogen ting til rådighed til vores studerende så som kanoer og kajakker.

I de første uger på Instituttet bliver der arbejdet meget med udstyrslærer både på generelt plan, men også i de enkelte fag. Dette har til formål at klæde de studerende bedst muligt på, inden de skal ud og investere i nyt grej. På denne måde lærer de at kende forskel på need-to-have og nice-to-have. Derudover opfordrer vi altid vores studerende til at prøve at låne sig frem blandt venner og bekendte inden de går ud og investerer alt for mange penge på nyt udstyr.

Når du studerer til Friluftsvejleder eller Idrætslærer på Paul Petersens Idrætsinstitut, får du et studiekort udleveret, som giver dig gode rabatter ved vores samarbejdspartnere. Tjek listen her: https://paulpetersen.dk/om-paul-petersens-idraetsinstitut/rabataftaler/

Har du flere spørgsmål ang. uddannelsen som Friluftvejler er du altid velkommen til at kontakte os enten på mail eller på telefon. Vi har åbent alle hverdage mellem kl. 8:00- 16:00

Udstyr som vi anbefaler dig at anskaffe inden studiestart:
 • Rygsæk, min 55 L
 • Rygsæk, min 55 L
 • Rygsæk, min 55 L
 • Rygsæk, min 55 L
 • Rygsæk, min 55 L
Rejser

Gennem uddannelsen får du set Europa gennem flere spændende rejser

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy.

vandring-550×400
profile icon
Vi har fokus på dig

Paul Petersens Idrætsinstitut har tradition for at være nytænkende og udfordrer status quo, og det afspejler sig også i den måde vi underviser på.

Den personlige udvikling er i højsæde, og vi underviser ud fra et helhedsorienteret synspunkt, med vejledning som bærende læringsprincip.

star icon
Gode fremtidsudsigter

Paul Petersens Idrætsinstitut tilbyder en Idrætsuddannelse på et højt niveau. Uddannelsen giver ret til betegnelsen underviser, formidler eller konsulent i idræt, friluftsliv og sundhed.

Den kvalificerer til ansættelser indenfor en bred vifte af arbejdspladser, der beskæftiger sig med fysisk aktivitet, idræt, sport, friluftsliv, sundhed, formidling, opstart og styring af projekter, samarbejde med kolleger eller servicering af kunder.

Klar til at ansøge?

Ring hvis du har spørgsmål

Tlf. 33 29 80 25

OPTAGELSESPROCESSEN

Sådan bliver du studerende

1. Du sender din ansøgning

Du kan enten vælge at ansøge via hjemmesiden, på mail eller til infoaftener. Er din ansøgning kvalificeret inviteres du til en optagelsessamtale.

2. Du kommer til optagelsessamtale

Efter samtalen vil du få besked om, hvorvidt du er optaget, ikke optaget eller er kommet på standby-listen.

3. Du bliver optaget

Når vi har modtaget den underskrevne studiekontrakt og har registreret indmeldelsesgebyret, sender vi dig en bekræftelse på din optagelse på Instituttet.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Er uddannelsen sevlbetalt?

Ja, du betaler en månedlig rate for at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut.

For yderligere info se “Generel info”.

Hvor lang er en skemalagt dag?

En almindelig studiedag går fra 8-9 tiden til 15-16 tiden. I det tidsrum vil alt undervisning være bemandet, dvs. der er altid en underviser til stede. Før eller efter undervisningen er de studerende velkomne til at bruge DGI-byens faciliteter.

Får jeg SU?

Ja. Du kan få op til 8.788,- som udeboende i SU. Dette inkluderer et ekstra tillæg.

Kan uddannelsen bruges som et ‘springbræt’ til IFI / SDU?

Den seneste undersøgelse viser ca. 50% af dem der kommer ind på kvote 2 er uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Kan jeg have et studiejob ved siden af?

Ja, du kan som udgangspunkt godt have et job ved siden af uddannelsen. Som studerende på Friluftslinien skal du dog have i mente, at du vil være Sverige eller Norge i længere perioder af gangen. Et fleksibelt deltidsjob vil være at foretrække.

Har du andre spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig hver dag mellem 08.00 og 16.00

Email mail@ppkbh.dk
Tlf. 70 44 46 33

Har du nogle spørgsmål?

Er du i tvivl om at det her er den rette uddannelsen for dig, eller har du bare lyst til at tage en snak om din fremtid så kontakte os her under.

friluft