Header image

FAQ

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Er uddannelsen selvbetalt?

Ja, du betaler en månedlig rate for at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut.

Hvor meget koster det?

Pt. er den månedlige rate på 7.600 (Idrætslinien) / 7.600 (Friluftslinien) pr md. Dertil kommer en eksamensafgift, litteraturafgift og indmeldelsesgebyr.

Får jeg SU?

Ja.

Hvor meget får jeg i SU?

Du kan få op til 8.467,- som udeboende i SU. Dette inkluderer et ekstra tillæg. Læs mere her.

Hvad kan jeg bruge uddannelsen til?

I 2014 fik 71% af vores dimmitender job inden for seks måneder efter endt uddannelse. 64% procent af disse var i uddannelsesrelevante brancher f.eks på folkeskoler, ungdoms- og efterskoler, idrætsforeninger, sportsklubber, fitnesscentre etc. 96% af dimmitenderne fra 2015 sagde, at de til dagligt kunne bruge deres færdigheder fra Paul Petersen Idrætsinstitut. Læs om erhvervssigte her.

Kan jeg have et studiejob ved siden af?

Friluftslinien

Ja, du kan som udgangspunkt godt have et job ved siden af uddannelsen. Som studerende på Friluftslinien skal du dog have i mente, at du vil være Sverige eller Norge i længere perioder af gangen. Et fleksibelt deltidsjob vil her være at foretrække.

Idrætslinien

Ja. Alle hverdage på Idrætslinien slutter senest kl.16.00, så der er som udgangspunkt plads til at have at have et deltidsjob om eftermiddagen og i weekenderne. Der skal dog tages forbehold for eventuelle rejser, arrangementer og eksamensforberedelser der kan foregå i weekenden. Hovedparten af de studerende har det der svarer til én arbejdsdag ved siden af studiet pr. uge.

Hvor lang er en skemalagt dag?

En almindelig studiedag går fra 8-9 tiden til 15-16 tiden. I det tidsrum vil alt undervisning være bemandet, dvs. der er altid en underviser til stede. Før eller efter undervisningen er de studerende velkomne til at bruge DGI-byens faciliteter.

Kan uddannelsen bruges som et ‘springbræt’ til IFI / SDU?

Den seneste undersøgelse viser ca. 50% af dem der kommer ind på kvote 2 er uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Hvad skal jeg vide om de forskellige linier?

Vi har lavet et fact-sheet omkring de forskellige linier indeholdende generel info omkring ture, rejser og lokationer. Du kan finde det her