Header image

Undervisere

Carl Emmanuel Larsen

Administrerende Direktør ved Paul Petersens Idrætsinstitut

Medlem af Ledelsesgruppen

Uddannelse

 • Adjunkt, cand. mag Historie og Idræt – Københavns Universitet, Universität Bern, Schweiz og University of Cambridge, Sydney
 • Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut

Underviser i:

Erfaring

Emmanuel har tidligere været ansat ved Roskilde Katedralskole, hvor han udover at være gymnasielærer i Historie og Idræt arbejdede som PR-formand for den samlede lærergruppe. Endvidere har han været ansat i Folketinget, Lærerstandens Brandforsikring, Jette Frölich Design, Københavns Universitet og i Kulturafdelingen – Den Sorte Diamant. Indenfor idrættens og sportens verden har Emmanuel, ud over at være fodboldtræner, tidligere undervist på Paul Petersens Idrætsinstitut og Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium. I Københavns Kommune har han været ansat på projektet PlusKidz, hvor han arbejdede med overvægtige børn. Han har for Københavns Boldspil-Union arbejdet med forskning indenfor medlemsudviklingen. Derudover har han været leder og arrangør af et af Danmarks største motionsløb, I Nattens Løb, der i en årrække fandt sted i Københavns centrum.


Christian Thaulow

Leder af Friluftslinien

Medlem af ledelsesgruppen

Uddannelse

 • Cand.merc.(jur.)
 • Friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut
 • EPP Instruktør 2 havkajak
 • EPP Instruktør 3 kano (fos op til grad 2) og Kanosamrådet Instruktør 2
 • Level 3 Coach Canoe Tandem & Level 2 Coach Solo ACA - American Canoe Association

Erfaring

Christian har erhvervsjuridisk/-økonomisk kandidatudannelse (Cand.merc.jur) fra CBS og har arbejdet som contract manager og indkøbskonsulent for Staten og Kommunernes Indkøbs Service. Desuden er Christian uddannet Friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut og har efterfølgende taget en lang række uddannelser indenfor kano. Christian er blandt de højst uddannede og mest erfarne kanoinstruktører i Danmark. Siden 2011 har Christian været tilknyttet undervisningen på Paul Petersens Idrætsinstitut, hvor han primært har stået for kanoforløbet. Ud over undervisningen på Paul Petersens Idrætsinstitut har Christian en solid erfarring fra bl.a. opstart af kajakskole i Frederiksdal, afholdelse kurser gennem Dansk Kano og Kajakforbund, sejladsinstruktør i sejlklubber langs Øresundskysten, skiundervisning i Østrig, undervisning i friluftsliv på Den Lille skole i Bagsværd, samt en lang række ture til blandt andet Canada, Alaska, Norge, Svaldbard, Sverige og Fransk Polynesien.


Henrik Jensen

Underviser

Underviser i:

Erfaring

Henrik er tidligere elitefodboldspiller og træner. Senest i 2012-2014 hvor han var cheftræner i Boldklubben Frem. Som spiller spillede han i Vanløse IF og Hvidovre IF, inden han kom til Brøndby IF, hvor han spillede 278 førsteholdskampe. Henrik opnåede en enkelt kamp for det danske A-landshold, da han i 1982 blev skiftet ind i en kamp mod Norge. Han opnåede herudover 32 landskampe på diverse ungdomslandshold og 2 kampe på ligalandsholdet.


Jakob Bak Pedersen

Leder af Friluftslinien

Medlem af Ledelsesgruppen

Uddannelse

 • Folkeskolelærer fra Frederiksberg Seminarium
 • Idrætslærer og uddannet fra Paul Petersens Idrætsinstitut
 • Skiinstruktør trin 2 i telemark, alpin og langrend
 • Friluftsvejleder gennem Dansk Vejlederkreds med fokus på klatring og vinterfjeld

Erfaring

I 2005 oprettede Jakob friluftslinien på Paul Petersens Idrætsinstitut. Jakob har været ansvarlig for den siden. Han har endvidere mange års erfaring fra arbejde på skiskoler i Norge og masser af rejser og ture til Nordens fjelde, vinter og sommer, rejser på Grønland og flere ture til Tibet og Nepal.


Kasper Madsen

Underviser

Uddannelse

 • Friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut 2013
 • DGI MTB-instruktør PMBI 2 i MTB
 • Niveau 2 telemark ved Den Norske Skiskole
 • Tømreruddannet, HHX

Underviser i:

Erfaring

Kasper arbejder for MTB tours i Hareskoven med bl.a. guidede ture, undervisning, afholdelse af arrangementer og alm. drift. Han underviser ved siden af i MTB for DGI og har en fortid i forsvaret og som tømrer.


Louis Emil Clausen

Leder af Idrætslinien med ansvar for gruppedynamisk udvikling

Medlem af Ledelsesgruppen

Uddannelse

 • Adjunkt, Cand. scient. i idræt og psykologi fra Københavns Universitet
 • Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut
 • Studerende fra Gerlev Idrætshøjskole

Erfaring

Louis har pædagogikum som idræts- og psykologilærer fra Frederiksberg Gymnasium og Voksen Uddannelses Centrene i Hvidovre og på Amager. Tidligere har Louis været ansat ved Ergoterapeutskolen Metropol, Viafit, Peder Lykke Daghøjskole og Lyngby Ungdomsskole som henholdsvis underviser, personlig træner og coach, fitnesstræner og sportsunderviser. Louis har endvidere været medudvikler af og underviser på DGI’s legeinstruktøruddannelse.


Marcus Udsen Grandjean

Underviser

Medlem af Ledelsesgruppen

Uddannelse

 • Uddannet fra PP idrætslinjen 2008/2009
 • Cand.scient. Humanfysiologi fra Københavns Universitet, 2015

Erfaring

Marcus begyndte at undervise i Parkour i 2007, og har siden da været inde over mange forskellige idrætsaktiviteter, særligt igennem idrætsstudiet på Københavns Universitet. Marcus er koordinator på Københavns største bevægelses festival Move Copenhagen og har undervist på diverse nationale og internationle kurser og camps, som fx International Gathering og Natural Movement på Gerlev Idrætshøjskole. Det betyder, at hans undervisning vil bære præg af et mangfoldigt bevægelsesspektrum, både teknisk og styrkemæssigt.


Rasmus C. Dylov

Underviser

Uddannelse

 • Cand.soc i geografi fra RUC
 • Friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Underviser i:

Erfaring

Rasmus er ansat som naturvejleder og projektkoordinator i Red Barnet. Her arbejder han med svært stillede børn og familier, samt styrker de frivilliges indsats med familierne. Rasmus har været tilknyttet Paul Petersens Idrætsinstitut som underviser siden 2010. Her har han fungeret som vejleder på diverse vandre-, kano- og kajakture, derudover har han oprettet faget naturlære, som er det centrale i hans arbejde for PP.


Sander Hartmand

Underviser

Uddannelse

 • Cand. scient i Humanfysiologi fra Københavns Universitet.

Erfaring

Sander har gennem de sidste mange år beskæftiget sig med parkour. Han er selv dedikeret til sin træning og bruger mange timer om ugen på at udvikle sine egenfærdigheder samt hans evner som underviser. Sander arbejder freelance for firmaet Street Movement som både parkourinstruktør og kontoransat. Herudover har han arbejdet sammen med Ungdomsbyen i Rødovre som kursusansvarlig for deres kursus ‘Streetwise’, Er tilknyttet Streetmekka som parkourinstruktør, og vikariere til tider på Gerlev idrætshøjskole på deres parkour-linje. I sommeren 2013 tilbragte han 2 måneder som parkourunderviser i Boston for Parkour Generations America.


Simon Udsen Grandjean

Leder af Idrætslinien med ansvar for faglig udvikling

Medlem af Ledelsesgruppen

Uddannelse

 • Kandidatgrad i humanfysiologi fra Institut for Idræt ved Københavns Universitet
 • Uddannet friluftsvejleder fra Høgskolen i Telemark
 • Friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Erfaring

Simon har en bred undervisningserfaring inden for friluftsliv, idræt, fysisk træning, sundhed og livstil mm.
 Han har blandt andet været underviser på Gerlev Idrætshøjskole, og primært undervist i basket. Han har arbejdet som sundhedskonsulent hos Sundhedsdoktor. Være fysisk træner for modelbureauet 2PM samt været holdinstruktør i et udendørs fitnesskonceptet; Hello Fitness. Han har været klatreinstruktør hos DGI-event og arbejdet som vikar på Idrætsskolen for udviklingshæmmede. Simon har arbejdet med ledelse som teamleder hos Humanic Group. Han har arbejdet på Paul Petersens Idrætsinstitut i 7 år hvoraf de sidste 4 har været som leder af idrætslinjen. Simon har en stor palet af kompetencer som underviser til leder og praktiker til teoretiker.


Stina Strange Thue Tobiasen

Underviser

Uddannelseskoordinator

Uddannelse

 • Danser fra Sceneindgangen, København
 • Danser fra Balettakademien, Göteborg
 • Post-graduate Dance Partnership Education, Statens Scenekunstskole.

Erfaring

Stina har gennem de seneste mange år bevæget sig indenfor felterne bevægelse, gymnastik og dans både som underviser, kunstner og udøvende performer. Tidligere har hun undervist danselinjen på Bernstorffsminde Efterskole samt beskæftiget sig med formidling af dans og bevægelse i folkeskoler, gymnasier, for voksne og professionelle dansere. For nuværende er hun projektansat som underviser gennem Dansehallerne på forskellige forløb i skoler rundt omkring i Danmark. Det primære fokus er på læring i bevægelse og kreativitet i dans. Stina har skrevet om og arbejdet akademisk med dans primært med fokus på psykologisk velvære i unge dansere gennem deres uddannelsesforløb. Som danser har hun bl.a. medvirket i værker af Torbjörn Stenberg, Israel Aloni, Lee Brummer og Jenny Major og været udøvende på DGI´s Verdenshold 8. Kunstnerisk er hun medstifter af det tværfaglige ST:Projects; der udforsker feltet mellem dans og arkitektur gennem forskellige medier og installationer.


Tonni Frandsen

Underviser

Uddannelse

 • Idrætslærer fra Institut for idræt og sundhed Københavns Universitet
 • EPP4 instruktør 3 I Kano
 • EPP4 Instruktør 3 I havkajak

Underviser i:

Erfaring

De sidste ni år har Tonni været Idrætslærer på Idrætsskolen for udviklingshæmmede. Han har uddannet Friluftsvejledere i 10 år på Institut for Idræt, KU. Tonni har undervist i ti år på Paul Petersens Idrætsinstitut og 16 år som højskolelærer. Han har undervist i langrend og telemarkski I 20 år. Han har en særlig viden om tilpasset idræt for marginaliserede grupper og om formidling og undervisningslære. Herudover har han en del ekspeditions erfaring: Adskillige kanoekspeditioner I NWT og Nunavut I Canada, Kajakekspeditioner I Grønland og Nord-vest passagen, Krydsning af Grønlands indlandsis. Guide erfaring. Tonni er medlem af Eventyrernes klub. Komponist og jazzmusiker. CD Fugle på træk og CD Ud i det blå. Forfatter til Kanohåndbogen. Medforfatter til “Udlængsel” og ”Magiske Grønland” Eventyrernes klub.


Christoffer Buusmann

Underviser

IT & PR Ansvarlig

Uddannelse

 • Kommerciel Helikopterpilot ATPL(H)
 • Idrætsfaglærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut

Erfaring

Christoffer har trænet Capoeira i 13 år og er gradueret grønt bælte fra Capoeiraskolen Senzala ved ‘Mestre Steen’. Han har stor erfaring med at undervise gennem Capoeira og har således stået for workshops og undervisning på folkeskoler, efterskoler, højskoler, gymnasier og universiteter. I øjeblikket flyver han for Bristow Helicopters Ltd. i Aberdeen, Scotland hvor han flyver passagerer fra lufthavnen ud til boreplatforme. Christoffer er gæsteunderviser i Rytmisk Bevægelse og Dans og så indebærer hans rolle på Paul Petersens Idrætsinstitut også, at hjemmesiden fungerer, alle IT løsninger kører og at PP KBH er synlig på Facebook.


Esben Seir

Underviser

Uddannelse

 • Uddannet friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut
 • Elite træner, sports coach med en overbygning som mental coach
 • ATK træner
 • Personlig træner, yoga lærer og nada akupunktør

Underviser i:

Erfaring

Esben er passioneret livstilsklatrer og movement rebel. Han er en af pionerene i dansk klatring og har været blandt de bedste i Danmark de sidste 25 år. Han har rejst og klatret i det meste af verden med klatring, slackline og vandring. Esben er landstræner for det danske ungdomslandshold i klatring, konsulent for Frømandskorpset og Dansk Klatreforbund. Han har undervist i klatring på PP siden dag 1. Esben var med til at starte Blocs & Walls som er et af Europas største klatrecentre og var sportsmanager / daglig leder de første 2 år. Desuden er han er en af folkene bag MOVE Copenhagen Festivalen. I 15 år drev Esben Copenhagen Jazzhouse, som var en af verdens førende jazzklubber med mere end 100 ansatte. Esben er founder og ejer af firmaet NOGRAVITY – Climbing & Movement som han startede i 2007


Thit Isabel Larsen

Administrativ leder og underviser

Underviser

Uddannelse

 • Uddannet butikschef fra H&M
 • Kurser i: Præsentationsteknik, Love & Paragraffer, Leadership, InDesign
 • Uddannet Idrætslærer på Paul Petersens Idrætsinstitut
 • Uddannet Personlig Træner (EHFA)
 • Certificeret Yoga Underviser ved Hot Yoga Cph (200 timers certifikation)

Erfaring

Thit sidder primært på kontoret til daglig, hvor hun har det store overblik over de administrative opgaver. Hun har 10 års erfaring inden for ledelse, administration og personalehåndtering grundet sit tidligere job som butikschef. Thit er derudover også uddannet personlig træner og yoga underviser. Hun har tidligere arbejdet både i FitnessDK og CrossfitCopenhagen som instruktør i crossfit og mobility. Ved siden af jobbet på Paul Petersen er hun yogainstruktør i Hot Yoga Cph, hvor hun underviser i Vinyasa, Yin og Hatha yoga. Thit har ikke kun en stor passion indenfor undervisning, træning og bevægelse, men også inden for videoredigering og fotografi. Hun har derfor blandt mange andre opgaver på kontoret, også ansvaret for Instituttets Facebook og Instagram profil.


Signe Riis-Hansen

Studiemedhjælper

Medunderviser

Uddannelse

 • Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK): Atelierlinjen, Skateværkstedet, Artistlinjen
 • Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut 2015/2016
 • Uddannet Personlig Træner (EHFA)

Erfaring

Signe har arbejdet en årrække efter folkeskolen i restaurationsbranchen, og har i den forbindelse opnået erfaring på forskellige områder såsom koordinering, administration, salg, service etc. Signe har derudover en stor passion for at se verden, opleve anderledes kulturer og møde nye mennesker, og har derfor rejst en del de sidste par år. Hun har i forbindelse med sine rejser også lavet velgørenhedsarbejde. Bl.a. har hun været med til at bygge skateboardramper i Indien med det danske skateboard firma ALIS og hun har kørt fra København til Gambia i et gammelt mobilehome, som en del af et større velgørenheds projekt kaldet Pass It Forward. I forhold til idræt har Signe spillet fodbold i mange år i Boldklubben Skjold, og derefter en årrække i fodboldklubben CSC. Derudover har hun de seneste år fundet en stor glæde i at løbe og dyrke yoga, som har været med til at rykke mentale grænser og udvikle hende på flere områder end blot fysisk. Signe er nuværende HF studerende på Det frie Gymnasium og KVUC. Ved siden af arbejdet her på Paul Petersens Idrætsinstitut og er hun også ansat hos Bikram Yoga Copenhagen.


Martin Ploug

Underviser

Uddannelse

 • British Canoe Union (BCU) 5 Star Sea kayak / Level 4 Coach Sea, 4 Star Surf kayak
 • EPP Instruktør 4 havkajak
 • DGI Havkajakinstruktør
 • Level 2 Coach Canoe Tandem & Solo ACA - American Canoe Association

Underviser i:

Erfaring

Martin har mange års erfaring med friluftsliv, bjergbestigning, turledelse og undervisning. Martin er uddannet friluftsvejleder og han har specialiceret sig i havkajak. Han er blandt Danmarks dygtigste og mest erfarne havkajakroere og -undervisere. Martin underviser på alle niveauer i havkajak og har senest udannet sig til level 2 coach i kano gennem American Canoe Association. For Martin er det spændende ved kajak den store naturoplevelse, hvad enten det er på stille vand i Roskilde Fjord eller surf i store bølger ved Vestkysten. Når Martin ikke underviser i kajak arbejder han i Kajakkæden.


Ulrikke Evensen

Underviser

Uddannelse

 • EHFA certificeret Fitnessinstruktør, At Work.
 • EHFA certificeret Personlig træner, At Work.
Grunduddannelse i svømning, DGI.
Grunduddannelse i åbent vand, DGI.
U1 svømning i åbent vand, DGI.
Erhvervslivredder, Team Bade.

Erfaring

Ulrikke dyrker obstacle course racing på eliteplan og er ekstremt passioneret i sporten. Hun har konkurreret over hele Europa samt i Canada, med topplaceringer til flere internationale løb heriblandt 8-timers forhindringsløb, 50 km forhindringsløb i bjerge, EM og VM. 2017 Europamester på kort distance i min aldersgruppe, sølv på lang distance. Ulrikke har konkurreret i Sverige, Norge, Tyskland, Østrig, Holland, Storbritannien, Italien, Spanien og Canada. I november 2017 venter et 24-timers OCR-løb i USA i Las Vegas’ ørken, og muligvis et af samme længde på Island i december. Hun er uddannet Personlig træner, ejer firmaet EvenU OCR training. Svømmetræner hos SSB i DGI-byen og åbent vand træner hos Copenwater på Amager. OCR-træner hos Puls180 Ballerup. Arbejder dertil som livredder på Bellahøj Svømmestadion. Ulrikke bestræber sig altid på at rykke grænserne for fysisk og mental kapacitet, og vægter den mentale udvikling utroligt højt i træning.


Simon Mundus

Underviser

Uddannelse

 • Uddannet Tømrer foråret 08
 • Opstartede tømrerfirmaet Mundus i efteråret 2011
 • Uddannet Friluftsvejleder ved Paul Petersens Idrætsinstitut 2013/2014

Erfaring

For Simon handler friluftsliv om, at kende og bruge den natur som er omkring en til at skabe noget, derved er interessen for Bushcraft kommet ind i billedet. Det har ført til utallige ture i Norge, Danmark og det sydlige Sverige hvor kanoen har være det fortrukne valg. I 2015 var Simon på en længere rejse rundt i det nordvestlige Canada samt Alaska, der bl.a. bød på kanoekspedition på Big Salmon River og Yukon River. Foruden at være ansat på Paul Petersen Idrætsinstitut har Simon arbejdet for KanoKajakcenter, Telemarkforum samt Norddisk Friluftsliv. Simon er derudover udlært i gammelt traditionsbundet tømrerfirma hvori interessen for klassisk håndværk er opstået, her har Simon været med til at renovere flere historiske bygninger, bl.a. Marienlyst slot. Fordybelsen har resulteret i deltagelse i DM i Skills samt en medalje på svendebrevet.


Uddannelse

 • Akupunktør og tui-na masssør ved Nordic Center of Chinese Medicine
 • Friluftsvejleder fra Paul Petersens
 • IPP Instruktør 2 havkajak
 • IPP Instruktør 2 kano
 • Wildernes First Responder

Erfaring

Heiko har I en årrække arbejdet med akupunktur og tui-na massage på egen og andres klinikker, blandt andet med fokus på skader i bevægeapparatet. Desuden er Heiko uddannet Friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut og har efterfølgende arbejdet som kajakinstruktør på Kayak Republic i København. Ud over undervisningen på Paul Petersens Idrætsinstitut har Heiko en solid undervisingserfaring via sit arbejde på en friskole i Vanløse, hvor han primært arbejder med selvindsigt, selvforståelse og udvikling af sociale kompetencer og robusthed hos alle skolens eleverne. Sideløbende har Heiko arbejdet med austere medicine gennem NOLS Wildernes First Responderkurser.


Underviser i:

Erfaring


Mads Holmqvist Sørensen

Underviser

Surfing på rejser

Uddannelse

 • BSc i Geografi og Geoinformatik fra Københavns Universitet
 • Idrætsstuderende på Københavns Universitet

Erfaring

Mads er vandentusiast og siden han var lille, har havet været et omdrejningspunkt for leg og læring. Han har især erfaring inden for boardsport og har med surf og windsurf, rejst i det meste af verden for at finde bølger. I undervisningen deler Mads sin stoke og sin begejstring for de oplevelser, bevægelse i naturen giver. Når der ikke er bølger, underviser Mads i slackline, mountainbike og snorkling. Udover at studere arbejder han som naturvejleder på Møns Klint og som projektkoordinator og underviser på Move Copenhagen.


Uddannelse

 • Idrætsunderviser på Paul Petersens Idrætsinstitut (2007)
 • Bachelor i Sport- & Eventmanagement fra SDU (2012)
 • Fitness instruktør og Personlig træner, EREPS (2015)
 • Master i Change Management fra SDU (2017)

Erfaring

Birgittes erfaring er primært inden for projektstyring af diverse events og sportsarrangementer i Danmark og Norden. I dag arbejder hun som projektleder i et internationalt mediebureau. Birgitte har også været selvstændig personlig træner siden 2015, og har både haft hold og en-til-en klienter i DGI-byen samt ude i den friske natur. Som en bonus information har Birgitte 2. dan i Taekwondo - så pas på!


Rikke Wexiø Jensen

PR & Marketing

Underviser

Uddannelse

 • Cand.comm fra RUC (2017)
 • Innovative Sports Mangement, B-group (2017)

Underviser i:

Erfaring

Rikke har arbejdet med digitale og sociale medier i flere sammenhænge blandt andet for radiostationer og sportsforbund. Rikke bruger meget tid på at undervise TeamGym hold i Rødovre og Omegns Gymnastikforening, hvor hun selv har været elitegymnast. Nu er der fokus på at lære gymnaster i alle aldre alt det grundlæggende og tekniske omkring gymnastikken.